Bovenbouw GL

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 kun je op Compaen vanaf de derde klas ook de gemengde leerweg (GL) volgen. Je kunt voor deze leerweg kiezen, als je in klas 2 TL of 2e klas kaderberoepsgericht zit. Je krijgt een diploma op hetzelfde niveau als de TL maar je vervangt een van de leervakken voor een profielvak. Je doet dus examen in 5 vakken op TL-niveau, aangevuld met een profielvak Zorg en Welzijn (ZW), Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) of Bouw, Wonen en Interieur (BWI). Dit is de ideale leerweg als leren je makkelijk afgaat en al weet wat je later wilt doen.

Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je in de horeca wilt gaan werken en daarvoor verder wilt leren, dan is een GL- diploma ideaal. Je hebt dan namelijk de kennis in Nederlands, Engels, wiskunde en je profielvak op TL-niveau en tegelijkertijd ook al praktijkervaring in het profielvak. Je bent dus optimaal voorbereid op de start in het mbo niveau 3 of 4.

Klik hier voor een schematische uitleg. Of klik op de folder hiernaast om meer nog meer informatie te lezen over de Gemengde leerweg.

Lessentabel

Klik hier voor de lessentabel om te zien hoeveel lesuur er per vak wordt gegeven.

Voorlichting overstappen naar de Gemengde Leerweg

Klik op de onderstaande PowerPoint Presentatie om je te laten informeren over het overstappen naar de Gemengde Leerweg op Compaen VMBO

Voor meer informatie: de afdelingsleider bovenbouw TL/GL, mevr. H. Eshuijs